ambassadors

Maijke Receveur

Wie is Maijke?

Wat is het laatste boek dat je heeft geïnspireerd? (En wat heb je veranderd?)

Silk roads, ‘Hoe werkt eigenlijk onze wereld?’. Ik vond het ontzettend inspirerend, omdat het me inzichten gaf uit de geschiedenis die verklaren hoe de complexe wereld van nu in elkaar steekt. Deze lessen geven me inzichten voor het bouwen van een organisatie. Bijvoorbeeld hoe ik beter rekening houd met cultuurverschillen binnen ons bedrijf. Ook besefte ik nog eens dat mensen van nature zijn gefocussed op de korte termijn. Ik geloof dat een lange termijn focus je verder helpt, maar hier moet je dus wel actief aandacht aan besteden. Silk roads hielp me nog meer naar het grote plaatje te kijken. 

Wat is de laatste docu, serie of film die je heeft geïnspireerd? (wat raakte je?)

Ik kijk niet graag tv, zeker niet nu ik zoveel achter mijn laptop zit. Een tijd terug kwam ik een aflevering tegen van 3 op reis over Patagonië. Daarin was continue het afbreken van een smeltende gletsjer te zien. Het raakte me, terwijl ik gewoon op de bank zat. 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Klussen, of zoals mijn vriend liever zegt: Maijke wil creëren… Een kist, een moestuin, als ik maar met mijn handen bezig kan zijn. Het meest bijzondere vind ik edelsmeden, heerlijk om je gedachten te verzetten.

Wat doet Maijke?

Voor welk project voel je je het meest dankbaar? 

Als verantwoordelijke voor de organisatie werk ik vaak aan dingen die ‘er gewoon moeten zijn’. Het is ontzettend fijn dat dit bij Lightyear vaak actief wordt opgemerkt. Ik kan ervan genieten als ons team de complimenten krijgt die ze verdienen. We hebben o.a. met onze company culture scan laten zien dat we een unieke omgeving creëren die mensen waarderen. 

Waarvoor ben je verantwoordelijk bij LY? 

Ik hou me bezig met alles wat te maken heeft met het opbouwen en verbeteren van de organisatie. Hierbij zie ik het als mijn hoofddoel om steeds vooruit te blijven kijken en te zorgen dat de organisatie nooit de bottleneck naar onze missie wordt. Ik hou ervan als we elkaar motiveren om aan schaalbare ontwikkeling te werken. Bij ons is de bedrijfscultuur de belangrijkste drive voor schaalbaarheid. 

Waarvan geniet je het meest in je werk?

Ook in mijn werk: creëren! Ik ben enorm gemotiveerd als we van niets naar iets kunnen werken. Het liefst wanneer ik mijn creativiteit en organisatie-skills kan combineren. Ik neem graag de tijd om te beseffen wat we hebben gedaan en geleerd, maar liever nog kijk ik vooruit, naar de uitdagingen die er aan komen.

Waarom, Maijke? 

Waarom kom je ‘s ochtends uit bed? 

Omdat mijn wekker gaat :-). Maar vooral omdat ik weet dat ik stappen kan gaan zetten, omdat ik voel dat ik dingen kan bereiken. Afronden van projecten vind ik leuk, omdat ik dan weer nieuwe dingen kan oppakken die bijdragen aan ons grotere doel. 

Is er een moment of gebeurtenis geweest in je leven dat jou bewust heeft gemaakt dat je graag een positieve bijdrage levert aan de wereld?

Dat kwam bij mij pas vrij laat. Ik hou van complexe uitdagingen om mijn tanden in te zetten en doe dat het liefst boven verwachting. In eerste instantie stapte ik daarom niet in bij Lightyear, omdat ik dacht dat ik te weinig ervaring had. Maar na een half jaar werken als consultant besefte ik dat ik idealistischer was dan ik dacht en mijn motivatie uiteindelijk vooral haal uit een hoger doel zoals de missie bij Lightyear. 

Hoe? Maijke? 

Elke founder zal zich begeven in een bijzondere situatie momenteel. Wat is jouw typische aanpak om om te gaan met onverwachte omstandigheden? 

In mijn studie Industrial Design moest je ieder halfjaar een product ontwerpen. Je had hiervoor een coach maar verder was het jouw eigen verantwoordelijkheid. Als 18 jarige vond ik dit heel lastig; waar begin ik, en hoe weet ik of mijn eindontwerp goed genoeg is? Ik leerde dat je in zo’n proces altijd door verschillende fases heen gaat, van opwinding naar onrust en weer terug en zonder van te voren te weten wat precies het eindresultaat zou worden. Ik leerde te vertrouwen in dit proces.

In een bedrijf duurt dit proces langer dan bij een schoolopdracht, maar ook hier weet je niet wat de exacte uitkomst zal zijn en moet je durven vertrouwen op het proces. Ik doe dat door vooruit te kijken naar verschillende scenario’s en dit vervolgens te laten berusten. Zo zorg ik dat we tijdens het proces niet teveel verrast worden. Daarnaast zorg ik voor vaste momenten om terug en vooruit te kijken. Hier probeer ik het team in mee te nemen zodat we dit tussen projecten kunnen uitvoeren zonder teveel afleiding. 

Hoe merk je, als je bij Lightyear binnenstapt, dat impact op de eerste plaats komt? 

Je merkt het zodra je met onze mensen spreekt. Er is een grote openheid voor ideeën, meningen en suggesties. We vertrouwen in elkaar dat onze missie van iedereen is. Zelfs al heb je nooit met iemand samengewerkt. 

Daarnaast zie je het aan iets eenvoudigs als afval scheiden. We doen dat als enige bedrijf op de campus. Dat klinkt simpel, maar als je het enige bedrijf bent die dat wil, kost het aardig wat organisatiekracht kan ik je vertellen :-). (credits naar onze Facility Manager: Jet!). 

Maijke’s Impact? 

Wat hebben founders van Nederlandse impact startups het meest nodig? 

In de voorbereiding op dit interview begon ik met een lijstje, en kon niet meer stoppen. Voor nu zal ik het laten bij (1) mentaliteit: veerkracht, adaptiviteit, doorzettingsvermogen en een vleugje opportunisme, (2) Een heldere missie die ervoor zorgt dat (3) mensen zich aan je zullen binden (partners, medewerkers, investeerders, ambassadeurs,..).

Wat is als impact-first startup belangrijk om te vinden in je investeerder? 

Uiteindelijk draait een goede startup-investeerder relatie om vertrouwen. Helemaal als impact startup kan het lastig zijn om alle potentie in exacte cijfers uit te drukken. We doen er alles aan om onze beloftes te bevestigen, maar alleen op harde cijfers kan het moeilijk zijn om je propositie te verkopen aan een investeerder. Je hebt een gedeelde drive voor je missie nodig om het een stap verder te brengen. 

Daarnaast is het belangrijk om geen blind vertrouwen te hebben. Je wil elkaar scherp kunnen houden. En je kunt prima kritisch zijn op iemand die je vertrouwd, waarschijnlijk zelfs meer.

Werk: Chief Organisation Officer bij Lightyear

Verantwoordelijk voor: Alle organisatorische ontwikkeling

Inspirerend boek: Silk roads

Indrukwekkende docu: 3 op reis Patagonië

Vrije tijd: Edelsmeden

Dankbaar voor: Complimenten voor ons team

Geniet van: Het kunnen combineren van creativiteit en organisatie skills

Komt haar bed uit voor: Haar wekker en haar grote doel

Maijke Receveur

Chief Organisation Officer, Lightyear

Do you want to be

part of Impactview?

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Of wil je Impactview ondersteunen? 

Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Ik ben een

Ik wil graag