ambassadors

Ohad Gilad 

Wie is Ohad?

Wat is het laatste boek dat je heeft geïnspireerd? 

Een boekenlezer ben ik niet echt, wel lees ik graag artikelen. Zo las ik laatst over de Wim Hof methode (beter bekend als de Iceman), over waar het lichaam van nature toe in staat is. Ik denk erover de cursus te doen met hem. 

Daarnaast lees ik momenteel diverse artikelen over het opbouwen van een nieuwe economie na Corona. Ik verdiep me graag in de kansen voor een duurzame economie. We draaien nog steeds op een oude, onhoudbare economie, dus hoe maken we de transitie en wat kan ik daar aan bijdragen?

Wat is de laatste docu, serie of film die je heeft geïnspireerd? (En wat raakte je?)

The Gamechangers: Volledig vegetarisch eten is voor mij weliswaar een uitdaging, maar ik geloof dat we met de nieuwe vleesvervangers nu opschuiven naar mainstream. Dat bewijst bijvoorbeeld de eerste vegetarische KFC ter wereld in Rotterdam. 

Dark Waters: Een documentaire over de DuPont rechtszaak in de VS over de schadelijke stof  PFOA. Het leek ver weg voor me, maar ik kwam erachter dat er nu een nieuwe Dupont variant GenX ook te vinden is in het water rond Rotterdam. Dit soort gekke toestemmingen om troep in het water te lozen moet harder worden aangepakt.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik draag graag bij aan initiatieven naast mijn werk, zoals: Up!Rotterdam en VoorGoed agency. Ik mis het ontmoeten en zien van mensen wel ontzettend, dat maakt het voor mij als netwerker erg lastig. In een normale tijd houd ik van het maken van mooie reizen en lekker eten met vrienden. Nu vermaak ik me goed met een tochtje over de rivier met mijn gezin, en heb ik mijn Barbecue skills aanzienlijk verbeterd :-).

Waarom, Ohad? 

Waarom kom je ‘s ochtends uit bed? 

Uitslapen is niet aan mij besteed. Er zijn zoveel mooie dingen die liggen te wachten! En, tsja: ik kan moeilijk nee zeggen tegen dingen die me echt aangaan. Oh ja, en ik word graag wakker voor mijn twee schatten van kinderen die staan te trappelen!

Is er een moment of gebeurtenis geweest in je leven dat jou bewust heeft gemaakt dat je graag een positieve bijdrage levert aan de wereld?

Voor mij kwam het omslagpunt bij de komst van onze kinderen: Ik ben verder vooruit gaan denken over hoe zij opgroeien en wat er om hen heen gebeurt. Met mij zijn veel mensen opgeleid om financieel rendement te maken. Terwijl het in mijn ogen gaat om een gezonde, sociale, duurzame en mooie toekomst. Je kunt de keuze maken om daaraan bij te dragen en er voldoening uit te halen.

Waarvan in je werk geniet je het meest?

Van de enthousiaste, inspirerende mensen om me heen. Een leuke werkomgeving is voor mij essentieel, dat is ook de reden dat we zijn gestart met een co-work hub van tech bedrijven: 42 Workspace. In deze Corona tijd mis ik de mensen om me heen, ik hou ervan om zowel op als naast het werk plezier te maken. 

Ohad’s Impact? 

Wat is jouw betrokkenheid bij Impact initiatieven?

  1. Nu natuurlijk ambassadeur van Impactview! Ik ben blij dat er een start is gemaakt aan een duidelijk overzicht en sterke community van impact startups. 
  2. Met VoorGoed Agency heb ik een netwerkfunctie, waarbij ik graag de juiste partijen aan elkaar koppel om toegang tot de markt te krijgen. 

We hebben doorbraken gemaakt met de Mobility Innovation Campus Rotterdam, een fysieke campus voor innovatieve mobiliteits-initiatieven. Niet alleen in de vroege fase, we betrekken juist internationale bedrijven die willen samenwerken in een ecosysteem die voor versnelling zorgt. Bijvoorbeeld door energiebedrijven en de Rotterdamse haven hierin samen te brengen.

Waarom ben je ambassadeur van Impactview?

Als investeerder en in de verschillende initiatieven waaraan ik werk, willen we duidelijk krijgen hoe je impact kunt maken. Veel initiatieven zijn lokaal en in een erg vroege fase, terwijl we zoeken naar schaalbare impact initiatieven die we groter kunnen uitrollen. Er bestond nog geen goed landschap van impact startups, samen met jou (Paul Musters) zijn we begonnen te brainstormen over de mogelijkheden. Ik geloof dat je veel partijen kunt helpen om belangrijke contacten te leggen.

Elke founder zal zich begeven in een bijzondere situatie momenteel. Wat is jouw typische aanpak om om te gaan met onverwachte omstandigheden? 

Door me te verplaatsen in anderen en een balans te vinden in wat je voor anderen kunt betekenen. Bijvoorbeeld voor de leden van onze co-work hub. Zorg dat je het langetermijneffect van relaties in je achterhoofd houdt. Je komt elkaar in de toekomst weer tegen. Ondertussen blijf ik vooral doen waar ik goed in ben en plezier in heb: Mensen adviseren en koppelen om elkaar verder te helpen.

Wat hebben founders van Nederlandse impact startups het meest nodig? 

  1. Zet in op schaalbare en internationaal uitrolbare concepten. Daar is de juiste mindset voor nodig. 
  2. De sleutel tot succes zit in een goed gebalanceerd team. Dat besef komt steeds meer, en mag meer gestimuleerd worden. Ik zie nog vaak founders die teveel gefocussed zijn op het product. Haal een juiste mix van mensen binnen om je concept schaalbaar te maken. 

Wat hebben investeerders in Nederlandse impact startups het meest nodig? 

  1. Een bredere visie: Het is een valkuil om te belanden in (te) lokale initiatieven. Kijk goed naar bewezen successen, benchmark en zet in op schaalbare initiatieven die vaker kunnen worden uitgerold. 
  2. Toegankelijkheid: Als we deze schaalbare bedrijven toegankelijker maken voor een grotere groep investeerders kunnen we resources delen en risico’s spreiden. We hoeven niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden.
  3. Focus op het team: Zijn dit de juiste mensen om het naar een volgende fase te brengen? Kan het een groot internationaal schaalbaar concept worden? 

Werk: Impact investeerder, ondernemer (o.a. 42 Workspace)

Verantwoordelijk voor: Een sterk netwerk

Inspirerend boekWim Hof methode

Indrukwekkende docu: The Gamechangers

Aangrijpende filmDark Waters

Vrije tijd: Sociale initiatieven, vrienden, familie, reizen, eten en feestjes

Op zoek naar: Schaalbare, impactvolle bedrijven/projecten

Goed in: Mensen activeren en koppelen

Geniet van: Enthousiaste en inspirerende mensen in mijn omgeving

Komt zijn bed uit voor: Al het moois dat ligt te wachten, en trappelende kinderen 🙂

Ohad Gilad

Impact investeerder & ondernemer, o.a. 42 Workspace

Wim Hof – The Iceman

Do you want to be

part of Impactview?

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Of wil je Impactview ondersteunen? 

Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Ik ben een

Ik wil graag